Rib Eye Tips & Tricks

Het riboog, ook wel de Steenbok-visrib genoemd, is een zeer groot stuk rundvlees dat meestal in het ribsegment wordt aangetroffen. Het ribsegment van rundvlees boven het gewricht (waar het aan het bot hecht) wordt de Steenbok-spier genoemd. CoolToMeatYou.nl Ribeye-steaks bestaan uit de longissimus dilii-spier en de milt-, lever- en navelstrengspieren. Het is te vinden in de buikstreek (waar het zich aan beide kanten aan de ribben hecht) of in de lies (waar het zich aan het schaambeen hecht). De ribeye kan zo rond lijken als een voetbal of kegelvormig, of als een scherpe puntige schijf.

Biefstuk

Rib eye wordt gekookt met ossenhaas, biefstuk of filet mignon. Ribeye kan alleen worden geserveerd als een lichte biefstuk op een gegrilde sandwich of toegevoegd aan een stoofpot of soep voor een extra smaakvolle twist. De textuur van dit vlees is vergelijkbaar met biefstuk, maar het heeft een sterkere smaak en wordt beschouwd als een medium-rare snit. Het koken van een rib eye steak vereist een kookmethode waarbij een lagere temperatuur dan normaal wordt gebruikt om het vlees te koken.

Let er bij het snijden van een rib eye altijd op dat u niet al het vet van de buitenkant van het vlees wegsnijdt; hierdoor wordt de biefstuk droog. Ribeye kan het beste worden gekookt op een grill, barbecue of beide als u het meeste uit uw maaltijd wilt halen. Als je een mooie, zeldzame steak wilt die tot in de perfectie is bereid, kook dan je rib eye op 45 graden om de textuur en smaak van de zeldzame steak te behouden.

Voor meer info klik je deze site aan: CoolToMeatYou.nl