energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen voor uw woning in Nederland

Hoe vraagt u een energielabel voor uw woning in Nederland aan? Er zijn veel manieren om een energielabel te krijgen. Als u uw woning met winst wilt verkopen, moet u dit bij de overheid aanvragen. Dit is echter geen eenvoudig proces. U moet specifieke gegevens aanleveren en een onafhankelijke deskundige kiezen. Naast deze eisen dient u ook te controleren of de woning is gebouwd volgens de huidige energievoorschriften meer info. Lees verder voor enkele tips.

Openbare gebouwen met een oppervlakte van 250 vierkante meter of meer moeten een energielabel dragen. Deze labels moeten prominent worden weergegeven, zodat bezoekers ze gemakkelijk kunnen zien. De Inspectie Leefomgeving en Transport bewaakt de energielabels. Ze gebruiken de NTA 8800 om de energie-efficiëntie van een gebouw te evalueren. Het is mogelijk om een kopie van het etiket online te lezen. Er is ook een Nederlandse versie van het label beschikbaar. Deze is te downloaden van de website van de overheid.

Het label kan in veel situaties handig zijn voor kopers, maar is niet helemaal betrouwbaar. Het huidige energielabel geeft niet goed de energie-efficiëntie van een woning weer. Een erkende deskundige wordt op afstand geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat het etiket zichtbaar is. Het etiket moet ook op het product worden aangebracht. En als u de fabrikant bent, moet u uw apparaat registreren bij de European Product Database for Energy Labelling (EPDE).

Klik door naar de website: EnergielabelPerfect.nl