Wat doet een makelaar?

Een makelaar is een persoon die de verkoop en verhuur van onroerend goed regelt. Ze worden ook wel verhuurmakelaars of beheermakelaars genoemd. Ze zijn niet alleen het belangrijkste aanspreekpunt tussen kopers en verkopers, ze doen ook onderhoud en reparaties aan woningen. Dit maakt ze een onmisbaar onderdeel van een succesvol vastgoedbeheerplan. De rol van een makelaar is zowel gevarieerd als belangrijk Eindhoven erudiet. Ze zijn actief op vele gebieden, van gebouwbeheer tot verkoop en verhuur. In de volgende paragrafen worden de rol en verantwoordelijkheden van een makelaarskantoor toegelicht.

Makelaar

Een goede makelaar is verantwoordelijk voor het toezicht op alle beheerders die betrokken zijn bij de verkoop van onroerend goed. Zij houden u gedurende het hele proces op de hoogte en coördineren inspecties, rapportages en reparatieonderhandelingen. Indien nodig helpen ze je zelfs bij het maken van een eerste bod. Naast deze diensten moeten makelaars kunnen bijhouden hoeveel bezichtigingen er van elke woning zijn gemaakt. Om deze doelen te bereiken kunt u kiezen voor een makelaar die ruime ervaring heeft met het verkopen van vergelijkbare woningen in uw omgeving.

Een makelaar moet weten hoeveel de koper kan betalen voor het onroerend goed. Zij zijn verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de koper genoeg geld heeft om het onroerend goed te kopen. In de meeste gevallen zullen zij de koper vragen om een principeovereenkomst met hun hypotheekverstrekker te tonen. Als de koper het onroerend goed niet kan betalen, kan hij een lening of hypotheek krijgen. Zo weet de makelaar zeker dat de koper het zich kan veroorloven.

Klik door naar de website: Lever Makelaardij