Vijf tips om een makelaar in te huren bij de verkoop van een huis

Makelaar

Het inhuren van een makelaar is een verstandige beslissing voor mensen die hun huis willen verkopen. Een professional geeft objectief advies, aangezien hij of zij geen persoonlijke band met de woning heeft. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat hij of zij vooroordelen heeft tegen het huis, zodat ze u kunnen begeleiden bij het bepalen van een concurrerende prijs voor het onroerend goed. Hier zijn vijf tips om een makelaar in te huren:

Het kiezen van de juiste agent kan overweldigend zijn, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om het proces te vereenvoudigen. Een makelaar kent het gebied goed en kan waardevolle inzichten bieden hier. Typisch weet een lokale agent welke buurten de beste scholen hebben en naar verwachting in waarde zullen stijgen. Bovendien zal een makelaar op de hoogte zijn van projecten in het gebied die de waarde van onroerend goed zullen verhogen. Een makelaar kan u helpen een goede beslissing te nemen, zelfs als u geen ervaring heeft met het verkopen of kopen van onroerend goed.

Nadat u een makelaar hebt gekozen, onderhandelt hij of zij over de voorwaarden van de transactie. Deze omvatten de prijs van het huis, exclusief armaturen en persoonlijke eigendommen. Andere voorwaarden zijn onder meer het vermogen van de koper om een hypotheek te krijgen of eerst zijn of haar huidige woning te verkopen. Deze basisvoorwaarden van een transactie worden over het algemeen uiteengezet in een aanbieding van één pagina. Dit contract is belangrijk voor het verkoopproces en is een belangrijk hulpmiddel in het koop- of verkoopproces.

Meer informatie op: Helm & Heus