bemiddelaar worden

Hoe word je een bemiddelaar?

Als je nieuwsgierig bent geweest om bemiddelaar te worden, maar niet weet waar je moet beginnen, zijn er een paar manieren waarop je dit kunt laten gebeuren. Hoewel het beroep zelf niet gereglementeerd is, heeft het ADR Institute of Canada normen opgesteld voor opleiding en certificering van gekwalificeerde professionele bemiddelaars. U kunt een predicaat van het ADR-instituut verdienen door u in te schrijven voor een geaccrediteerd mediationtrainingsprogramma en een Q. Med. inspectie.

Sommige mediators zijn gespecialiseerd in bepaalde niches, zoals arbeidsgeschillen worden geboeid. Deze professionals moeten een goed begrip hebben van de wetgeving op de werkplek en ervaring hebben met het behandelen van bepaalde soorten geschillen op de werkplek. Andere opties voor niches zijn kunst en cultuur, milieukwesties, onderwijs en wanpraktijken. Anderen kunnen zich specialiseren in geschillen tussen verhuurders/huurders of homo-/lesbische conflicten. Na het voltooien van het programma kun je beginnen met het opdoen van ervaring en het uitbreiden van je netwerk van klanten. Hoe eerder je begint, hoe beter.

Als mediator werk je samen met partijen aan het plannen en oplossen van conflicten. U moet goed luisteren om het standpunt van beide partijen te begrijpen, dus wees flexibel en geduldig in uw benadering. Het proces zal soepel verlopen als je bereid bent om naar de andere kant te luisteren. U moet ook samenwerken met advocaten en advocaten om het best mogelijke resultaat voor beide partijen te garanderen. Als je een passie hebt voor dit carrièrepad, zul je blij zijn dat je het gedaan hebt.

Word bemiddelaar. Bemiddeling is een geweldige carrièrekeuze voor mensen met een creatieve inslag. Bemiddelaars worden vaak beschouwd als neutrale derde partijen, dus hun rol is om het gesprek te leiden. Ondanks het feit dat een bemiddelaar geen rechter is, spelen ze een cruciale rol bij het helpen van partijen bij het vinden van een voor beide partijen voordelige oplossing. Door je vaardigheden te ontwikkelen, word je waardevoller in een carrière op dit gebied. Naast een achtergrond in de sociale wetenschappen heb je ook een diploma gezinsmediation nodig.

Klik hier voor meer informatie: AMV-Opleidingen