Kikkererwten

De kikkererwt is een grasachtige meerjarige peulvrucht uit de Fabaceae-familie, onderfamilie Faboidea.

De verschillende vormen worden meestal zwarte gram of Bengaalse gram genoemd. Kikkererwtenzaden bevatten ook veel eiwitten. Kikkererwten bevatten ongeveer 70% eiwit, wat beter is dan rood vlees en gevogelte. Ze bevatten ook grote hoeveelheden koolhydraten. Kikkererwten hebben een laag vetgehalte, waardoor ze goed zijn voor diabetici. Ze helpen ook uw gezichtsvermogen te verbeteren.

Kikkererwten zijn verkrijgbaar bij lokale voedingswinkels en supermarkten. Het kan ook gemakkelijk thuis worden bereid. Ze kunnen worden gestoomd, gegrild, gekookt of toegevoegd aan soepen en stoofschotels. Je kunt de erwten stomen en kurkuma aan het water toevoegen als de erwten stomen. Je kunt er een romige kippenbouillon van maken en deze bij de kurkuma serveren.

Pittige kikkererwten kunnen in salades worden verwerkt. Het is een geweldige bron van vezels. Het is bekend dat de olie die in kikkererwten wordt aangetroffen, een hoog cholesterolverlagend effect heeft. Als je kikkererwten als bijgerecht gebruikt in plaats van salade-ingrediënten, blijft het cholesterolgehalte normaal. Je kunt van deze erwten ook een jus maken met wat tomaten.

Een recept waarin je kikkererwten kunt proberen, is met knoflookpoeder, citroensap, knoflook en zout.

Meng al deze ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde massa. Gebruik dit als een dip om toe te voegen aan crackers, of verdeel over wat crackers, sandwich of brood. Je kunt van deze erwten ook een jus maken en knoflookpoeder, citroensap, gesnipperde ui, zout en peper en een beetje water toevoegen.

Een andere goede gezonde snack is met de kikkererwten gemengd met wat salsa. Voeg wat zure room en wat kaas toe als je dat liever hebt. Het is gezonde voeding waar je langer een vol gevoel van zult hebben. Het bevat veel koolhydraten en eiwitten.

Het is niet nodig aan de kook deze erwten, maar kunt u doen op verschillende manieren. om de erwten zacht. Bijvoorbeeld, kook de erwten een nacht in gezouten water. Vervolgens afvoer van het overtollige water. Doe de erwten in een pan en bedek met water of melk en verwarm tot ze zacht zijn.

Om de soep dikker, kook de erwten in de melk ongeveer een half uur. Daarna uitlekken uit de vloeistof en voeg zout naar smaak toe. Serveer warm.

Gebakken of geroosterde kikkererwten zijn ook een geweldige traktatie. Doe de erwten in een pan en voeg wat olie. Meng de knoflookpoeder, citroensap, ui, zout en peper door de olie en bak de erwten totdat ze goudbruin zijn. Afvoer uit en serveer met rijst of aardappelpuree.

Er zijn veel andere recepten die u kunt proberen. Ook op internet zijn recepten te vinden. Probeer verschillende recepten uit en word creatief. Er zijn zoveel gezonde voedingsmiddelen die u in uw dieet kunt opnemen.