Beste makelaar Zwolle

In een recent artikel over Zwolle in het Nederlands, getiteld “Beste makelaar, Zwolle is uw klant”, maakt Mike van Deursen, een vooraanstaand makelaar in Rotterdam, enkele zeer bruikbare punten met betrekking tot onroerend goed en Amsterdam in het bijzonder.

Hij zegt dat er voor starters in Amsterdam volop kansen zijn en dat de Nederlandse taal vergeleken met Engels gemakkelijk te leren is. De moderne architectuur van de stad is erg aantrekkelijk, terwijl het openbaar vervoer een van de beste in Europa is.

Volgens Mike:Beste makelaar Zwolle is een stad met grote contrasten: aan de ene kant kun je overweldigd worden door de moderne architectuur van de binnenstad, aan de andere kant zin om terug in de tijd te komen, tenminste als je’ ben een geschiedenisfanaat. ” Voor iemand die in Amsterdam woont, zijn de voordelen van een appartement in Zwolle talrijk. “Beste makelaar, ik heb maar één voorwaarde voordat ik vertrek: je moet me laten zien waar ik een huis kan kopen!”

De geografie van Amsterdam maakt het een ideale plek voor expats en immigranten om te wonen. De metro kan ze bijna overal brengen waar ze heen willen. Er gaan bussen naar alle delen van de stad en er gaat een trein naar het Leidseplein, het oudste deel van Amsterdam, dat gereserveerd is voor buitenlanders. Het busstation heet Maastricht, wat goed is aangegeven met borden, een groot rood kruis dat langs het station loopt en een gigantische ‘AMEL’ op het dak heeft geschilderd. Veel expats en allochtonen huren graag een appartement in Zwolle of in het oude gedeelte van de stad.

Zwolle is een zeer levendige stad, vooral ‘s avonds, want er is veel te beleven op de Dam.

Er zijn bars die tot laat open zijn en in het centrum is er een grote markt waar mensen alles verkopen, van verse groenten, fruit, handwerk en elektrische apparatuur. Aan de Seine, wat water betekent, staan allerlei restaurants en er loopt een gracht door het centrum van Zwolle. Het heet Nieuweling, of Nieuwe Waterstraat, en is goed bewegwijzerd. Het water is omzoomd met prachtige huizen en er zijn ook veel interessante musea. De bekendste is het Anne Frank-huis, dat je zelfs vandaag nog kunt bezoeken.

Beste makelaar, we hebben een pakket uit Nederland dat we graag naar ons gezin in de Verenigde Staten willen sturen. Het is een houten kist genaamd ‘schoffel’, die zwart is geverfd met witte vlekken. Kun je ons vertellen hoe we er zo een kunnen vinden? U kunt Dear Broker bellen of hem een e-mail sturen en hem vertellen dat uw pakket een ‘schoffel’ nodig heeft – of u kunt de zin via e-mail gebruiken om aan te geven dat u een houten kist in de vorm van een ‘schoffel’ nodig hebt.

Zwolle staat bekend om zijn restaurants en cafés, en er zijn er veel in het stadscentrum en in de omgeving. Als je de stad in wilt, kun je met je eigen auto naar een van de vele parkeergelegenheden buiten het stadscentrum rijden. Als je daar eenmaal bent, kun je vragen om een ‘bistro’ of een ‘basket stop’ en genieten van een lunch of diner in een van deze restaurants. In De Winkleeren is er een geweldig klein restaurant genaamd Door Heet Te Bracht, waar je een in een oven gebakken ei of zelfs een pannini kunt bestellen. Door Heet heeft ook een interessante cadeauwinkel die verschillende souvenirs van De Winkleeren verkoopt, waaronder ansichtkaarten, sleutelhangers, mokken en andere diverse artikelen. Als je geïnteresseerd bent in antiek, ga dan eens op zoek naar Van Gogh’s Peaces – ze worden bewaard in een glazen kast aan de achterkant van het restaurant.

Vind meer info: zomermakelaars.com